ital

Levendulás forrócsoki // Lavender hot chocolate

*for the english version please scroll down*

Délelőtti bolhapiacozás egyik kincse ez a cizellált tetejű gyönyörűség, délután pedig a sütés vette át a helyét: rusztikus gyümölcsös pite és levendulás forrócsoki. Jobban nem is lehetne indítani téli szünetemet és még mennyi mindent lehet ebbe a két hétbe sűríteni! Leszámítva, hogy a média és a rajzérettségire való felkészülésbe most vetem bele magam. És a törire..magyarra..ja és a matekra is. Hurrá…

78789999

És éljen, az első karácsonyi poszt! Vagyis inkább a fázós téli napok átvészeléséhez kapcsolható recept, természetesen egy kis luxussal megédesítve: levendula. Bármikor, bármibe és bármennyi jöhet s ez a forrócsoki sem volt kivétel ez alól.

Levendulás forró csoki

74575867868

*50gr tejcsoki

*100gr étcsoki

*400ml tej

*1ek. vegyszermentes levendulabimbó

*pillecukor a szervírozáshoz

Lavender hot chocolate

*50gr chopped milk chocolate

*100gr chopped dark chocolate

*400ml milk

*1 tbs. lavender buds

* marshmallows for the serving


1, Melegítsd fel a tejet a levendulabimbókkal, időnként kevergesd meg. Ha a tej gőzölődni kezd (kb. 5p), vedd le a tűzről és hagyd állni 30-45p. (ezt kóstolással tudod ellenőrizni: lágyabb íz max 30p, intenzívebb aroma min. 45p) // Heat the milk and lavender buds in a pot for 5mins, whisk it occasionally. Then remove from heat and let it for 30-45mins ( if you want to have:  for soft savour max 30mins, for stronger savour 45mins at least)

2, Szűrd le a tejet, melegítsd fel újra. Ha elég meleg, dobd bele az összetört csokikat és keverd össze őket, amíg a csoki fel nem olvad benne. // Strain lavender and return milk to pan. Heat the milk and add the chopped chocolate, mix it until the chocolates melted. Whisk the hot chocolate for 1mins.

3, Tálaláskor adj hozzá néhány szem pillecukrot és levendulabimbót. // Serve it with some marshmallow and lavender buds.

dsc07749

Enjoy!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s