torta

Tiramisunak indult: Kindersüti

_mg_4945-Moi! Babapiskotát merre talalok?-kérdem a boltban.
-Ladyfingers? Az nekünk nincs és nem is importálunk ilyet az országba.-közli velem rezzenéstelen arccal a szöke, indián arcvonásu pénztáros. Ezt hogy sikerült a szülöknek. Cukipofa, legyen annyi.
Szoval a brownie tiramisunak löttek, nyugodt lelkiismerettel téphettem szét a sütis bevásárlolistámat illetve csak a babapiskotát és a kávét kell kihuznom és hozzábiggyeszteni: pisztácia, mandarin és fehércsoki.
Itt nincs merszem harsány izkombináciokkal dolgozni (ezért szerepelt az utobbi receptekben a csokoládé), egyrészt nemsokára otthon romantikázhatok a (kiszámitható, az itteni szörnyümód sunyi) sütövel másrészt pedig maszkulin pénztárcám most hizokurára itélkeztetett.
Mikor félve beleharaptam…mmm…megérdemelném, hogy legalább féltálcányi kindersütit helyben elpusztitsak.
Szoval most NO BAKE TUESDAY-re egy ilyen spontán sütit kaptok.

Kindersüti
idö: 25p elökészület, 20p sutés és pár ora hüsités
szint: ha csoki ingered van, elröppen a picikét pepecs munka a pisztáciákkal persze
BROWNIE
-250gr min 50% étcsoki
-150gr barna kristálycukor
-90gr liszt
-3 egész tojás
-3 tojás fehérje
-pici csipet so
-170gr puha vaj
TIRAMISU KRÉM
-250gr mascarpone
-fel tk vanilia aroma
-60gr kristálycukor
-2 nagy tojás
-90gr fehércsoki
-egy kisebb narancs/mandarin reszelt héja (használat elött min 30p helyezd egy forro vizes tálba, ha nem bio)
DÍSZÍTÉS
-100gr pisztácia ( ha lehet sotlan)
-holland kakaopor

1, Az összetört étcsokit dobd a mikroba, fél percenkénti szünetkevergetéssel olvaszd meg. Hagyd szobahömérsékletüre hülni. A vajat, cukrot, tojást az étcsokival keverd ki, majd szitáld bele a lisztet és a sot. Alaposan keverd össze robotgéppel.
3, A sütöt melegitsd elö 180C és vagy egy 20x30cm tepsit vajazz ki vagy 2db 18cm tortaformát. A masszát simitsd a formába és hagyd bent 20 percre.
4, A tojássárgáját és a cukrot robotgéppel keverd össze egy tlban fehéredésig (min 3p) majd add hozza a mascarponét, vanilia aromt, megolvasztott fehércsokit és egy narancs reszelt héját. Egy másik tálban verd kemény habbá a 2 tojás fehérjét, majd apránként kanalazd az elöbb emlitett tálba.
5, Miután kihült(!) a brownie, simitsd rá egy késsel a krémet, szitálj rá egy kevés kakaoport a közepére majd szord meg durvára apritott pisztáciával. Majd dobd be a hütöbe pár orára.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s