karácsony · macaron és kekszek

A cukorbot morzsás: Candy&Choco Cookies

Olvadós keksz, roppanós cukorbot szilánkok. Ennyi.
_mg_6538
Candy&Choco Cookies (8-10 db)
A kekszekhez:
.175gr étcsokoládé (min 70% kakaótartalmú)
.25gr vaj
.30gr liszt
.1 nagy tojás
.apró csipet sütőpor
.csipet só
.75gr kristálycukor
.fél tk vanília aroma
Díszítéshez:
.100tejcsokoládé
.néhány cukorbot
1, Olvaszd fel a vajat és 100gr étcsokit a mikróban, majd hagyd kissé lehűlni.
2, Egy robotgéppel keverd össze a vanília aromát, tojást és cukrot kb 8-10percig. Öntsd a csokis masszához, aprítsd fel a maradék étcsokit majd dobd bele az előző tálba. Szitáld bele a száraz hozzávalókat és alaposan keverd össze.
3, Egy kibélelt tepsibe kanalazd kekszeket, a következőképp: fogj két kanalat, az egyikbe helyezz egy kevés masszát, majd a másik kanál segítségével formázz belőle golyót. A tepsiben hagyj köztük helyet, mivel időközben terülni fognak. Süsd 180°C 10-13 percig.
4, A kihűlt kekszek felét mártsd tejcsokoládéba, majd a mozsárban összetört cukorbot morzsákkal szórd meg.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s