meringue

Étcsokoládés, kávés habcsók kókusztejszínhabbal és cseresznyevelővel

_MG_7183

_MG_7153

 

Roppanós, édes, de kissé savanykás ugyanakkor habkönnyű, mint egy hajnali szellő.

Étcsokoládés, kávés habcsók kókusztejszínhabbal és cseresznyevelővel

(kb 10db 3cm átmérőjű habcsókhoz)

Meringue

-3 közepes tojás fehérje

-150gr kristálycukor

-1 tk. frissen facsart citromlé

-75gr étcsokoládé, olvasztva

-1,5 tk darált kávé

1, A tojásfehérjét magas fokozaton gépi habverővel verd habosra, majd ekkor apránként add hozzá a cukrot. Kis idővel később add hozzá a citromlevet és szórd bele a darált kávét. Pár perc után egy fényes, kemény habot kell kapnod, a habverő csúcsán egy kis habsipkának kell formálódnia.

2, Az 50gr olvasztott étcsokoládét csurgasd bele vékonyan, majd lazán keverd el a habcsókot.

3, Kanállal kb 3cm átmérőjű halmokat tégy egy sütőpapírral kibélelt tepsibe , majd a közepüket kissé nyomd le.Tedd be 100°C sütőbe légkeveréses módon szárítsd 60 percig majd hagyd teljesen kihűlni a sütőben. Ha kihűltek, csurgasd rá a maradék, 25gr étcsokit.

Kókusztejszínhab (vegán)

-1 konzerv kókusztej (kb 400ml)

1,A kókusztejet a sütés előtt egy nappal tedd be a fagyasztóba, max egy éjszakára, semmiképp se rázd fel. Másnap öntsd ki a felesleges levet és egy sűrű masszának kell lennie a fémdobozban. Gépi habverővel verd keményre a habot.

Cseresznyevelő

-200gr magozott cseresznye

-1 ek frissen facsart citromlé

-1tk kristálycukor

-1 ek víz

1, Az összes hozzávalót közepes lángon főzd kb 5-6 percig, majd hűtsd le.

Díszítésképp

-étcsokoládéforgács

-kókuszchips

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s