cupcakes és muffin

Dupla csokis cupcake rózsás málnával töltve csokis mascarpone krémmel // Double chocolate cupcakes filled with raspberry rose jam and with chocolate mascarpone frosting

For the english version please scroll down

_MG_7274

_MG_7286

_MG_7295

Egy zord nyári délutánra, mikor a melankolikus hangulat lappang mindannyiunkban. Csak süss egy csokis muffint (akár a töltelék és krém nélkül), végül majszolj belőle. Ugye mennyivel másabb most?

Dupla csokoládés cupcakes, rózsás málnás jam-mel és csokis mascarpone krémmel

(12-14 db-hoz)

A csokoládés muffin

-175gr liszt

-80gr kakaópor (min 20%)

-190gr kristálycukor

-1 tk só

-1/2tk szódabikarbóna

-100gr puha vaj

-3 közepes tojás

-100ml tej

-1tk vanília aroma

-50gr étcsokoládé (vízgőz fölött megolvasztva)

1, Egy nagy tálban keverd össze az átszitált lisztet, szódabikarbónát, sót és kakaóport majd add hozzá a cukrot. Dobd bele a puha vajat és keverd, míg eggyé válik a száraz hozzávalókkal.

2, Egy kisebb tálba tedd a tejet, tojást és vanília aromát majd alaposan keverd el.

3, Öntsd lassan a vizes hozzávalókat a szárazhoz folyamatosan keverés mellett majd add hozzá az olvasztott étcsokoládét és keverd homogénre.

4, Melegítsd elő a sütőt 200°C, tégy muffin papír kapszlit a muffin forma mélyedéseibe és egy fagylalt adagólóval töltsd meg a kapszlikat kb a ¾-ig. Süsd 15-18 percig majd hűtsd le teljesen.

Rózsás málnás jam

-100gr málna

-4 ek kristálycukor

-2 ek frissen facsart citromlé

-löttyintésnyi rózsavíz (vagy ízlés szerint több)

1, Egy kisebb lábasba tedd a málnát, a cukrot és a citromlevet majd folyamatosan keverés mellett 5percig főzd közepes lángon. Amint kezd besűrűsödni, vedd le a tűzről, öntsd hozzá a rózsavizet, keverd el benne majd hűtsd le.

Csokis mascarpone krém

-150ml habtejszín (hideg)

-250gr mascarpone

-40gr kakaópor (min 20%)

1, Elektromos habverővel verd kemény habbá a habtejszínt.

2, Egy másik tálba öntsd bele a mascarponét majd szitáld hozzá a kakaóport és alaposan keverd össze.

3,Végül forgasd egybe a két tál tartalmát, alulról felfelé, körkörös mozdulattal.

4, Tárold hűtőben használatig.

A cupcake felépítése

Fogj egy kihűlt muffint és egy késsel, almacsutka kiszedővel, habzsákcső (vagy épp mit találsz) váj egy ki egy nagy darabot a közepéből. Töltsd bele a jam-et majd egy nagy sima csővel nyomj kis halmokat a muffin tetejére a krémből, amit előzőleg habzsákba töltöttél. Díszítésképp szórj rá szárított, vegyszermentes rózsaszirmot. Hűtőben tárold.

Double chocolate cupcakes filled with raspberry rose jam and with chocolate mascarpone frosting

(Makes about 12-14)

For the cupcakes

-175gr flour (sifted)

-190gr granulated sugar

-1/2 tsp bicarbonate of soda

-1 tsp salt

-80gr cocoa powder (sifted)

-100gr soft butter

-50gr dark chocolate (melted)

-100ml milk

-3 eggs (medium sized)

-1 tsp vanila extract

1, Place your flour, granulated sugar, bicarbonate of soda, cocoa powder and salt in a large bowl and then mix it. Add the soft butter to your mixture and mix it until they become one.

2, In an another bowl place your eggs, milk, vanilla extract and give a good whisk.

3, Add wet ingredients to dry ingredients in a slow stream until there are no dry ingredients are visible. Add your cooled and melted dark chocolate and mix it well.

4, Preheat your oven to 200°C and line a cupcake tin with cupcake liners. Fill each cupcake liner ¾ of the way (I prefer using an ice cream scoop) and bake them for about 15-18 mins. Allow to cool cpcakes before you put upon the frosting.

For the raspberry rose jam

-100gr raspberry

-4 tbsp granulated sugar

-splash of rosewater (or more if you like)

-2 tspb freshly squeezed lemon juice

1, In a sauce pan add raspbery, sugar, water a lemon juice and stir it constantly on medium heat for about 5 mins.

2, When it’s thicken up, remove from the pot andgive a splash of rosewater to your jam. Cool it down completely.

For the chocolate mascarpone frosting

-150ml whipping cream (icy cold)

-250gr mascarpone cream cheese

-40 cocoa powder

1, Firstly, whip the whipping cream until it has soft peaks.

2, Place mascarpone cream cheese in a bowl and sift into cocoa powder and mix it.

3, Add the whipped cream to the chocolate mascarpone and mix it carefully.

4, Place in your fridge for 30mins.

To build your cupcakes

Grab a cooled cupcakes, core the center of its and fill with raspberry jam. Fit the end of a piping bag with a large round tip and frost the cupcake in a bulb. Sprinkle with some dried rose petals.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s